Lelkiismeret furdalásom van!

Posted by on 07 máj 2011 | Tagged as: DXN Kávék, Egyéb

Coffe_PNG_Picture-1

Ma úgy alakult, hogy egyedül maradtam itthon. Nemrég vettem észre, hogy jócskán elmúlt dél, valamit ebédelni kellene. Benéztem a hűtőbe….. semmi maradék! Most főzzek magamnak? Á, dehogy! Most vagyok éhes, mire az kész lesz, éhen halok. Na jó, most az egyszer nem főzök! Találtam a szekrényben egy zacskós zöldséglevest, úgy gondoltam az jó lesz, csillapítani az éhségemet. Gyorsan elkészítettem, és leültem megenni. Közben az asztalon maradt a csomagolás, evés közben elkezdtem nézegetni az összetevőket….

Atya ég! Tiszta műanyag! Ízfokozó, emulgeálószer, mesterséges gombaaroma, még egy ízfokozó, mesterséges koriander aroma… Jaj, de jó, nyomokban zellert is tartalmaz! Jól rám ijesztettek vele! Aztán még az is ott van, hogy szójaérzékenyek, és glutaminsavra érzékenyek óvatosan fogyasszák! Most azért örülök, milyen jó, hogy nem fogtam hozzá a főzéshez! Honnan szereztem volna be a hozzávalókat?

Na és honnan a lelkiismeret furdalás? Ezeket olvasgatva azon gondolkodtam, minek iszom én a ganodermás kávémat, szedem a ganoderma kapszulát, ha közben ilyen zagyvaságokat eszek? És mi késztetett arra, hogy egyáltalán elolvassam, mi áll az összetevőkben? Igen, azt hiszem próbálok egészségesen táplálkozni, mert nap, mint nap hallom, hogy el vagyunk savasodva a sok méreganyagtól, amit beviszünk a szervezetünkbe, és ettől alakulnak ki a betegségek, meg méregtelenítsünk… de, ha ilyen ételekkel traktálnak bennünket? Vajon mi lehet pl. a gyorséttermekben kapható ételekben? Azokra még rá sem írják az összetevőket! Nem, mint ha annyi ilyen ételt fogyasztanék…. Rajtam biztos nem gazdagodnak meg! És a többi zacsiban, a kávéban, a lekvárban, az ecetben…. Micsoda?! Hogy kőolaj származék? Pfúúú! Legközelebb szemüveggel megyek vásárolni, mert olyan apró betűkkel volt erre a leveses zacsira is felírva, mi van benne, hogy ehhez már az kell. Ha látom, biztos nem veszem meg! Na meg aztán a legjobb lenne baromfit tartanom, meg marhát is (mert a marhahúst is szeretem), meg kukoricát termesztenem, ha jól tudom takarmányozni az jó? Meg bio zöldségeket, meg bio gyümölcsöket… Nehogy már a (ki tudja miből készült) tápon felfújt állatok húsát fogyasszam, miközben a kedvenc ganodermás termékeim megpróbálnak engem lúgosítani!

A gyomromat most megtöltöttem a zacskós levessel, de mindjárt iszom is egy ganodermás kávét. 1-1!

Most savasítottam egyet, gyorsan lúgosítok is rá egyet! Igaz, hogy ma nem tettem semmit az egészségemért, de legközelebb jobban odafigyelek! Sőt, azt hiszem, lefekvés előtt még megiszom majd újból egy ganodermás kávét, hogy a lelkiismeretemet egy kicsit megnyugtassam.

A jócselekedet mindenkit boldoggá tesz. Megosztásodat köszönjük!

Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

*