Ez a gyógynövény mentette meg a cicánk életét

Posted by on 24 ápr 2017 | Tagged as: Gyógynövények, Saját tapasztalatok és mások véleménye

Azt tudtad, hogy imádom a gyógynövényeket? Nem kérdés, hiszen a ganoderma gyógygomba számomra a legnagyobb kedvenc.

Azért még nagyon sok más hasznos gyógynövényt is ismerek, mert gyermekkoromban nagyszüleimtől, szüleimtől hallottam, hogy mennyi hasznos gyógynövényünk van, amit felhasználhatunk egyes betegségekre. Ma már nem nyilváníthatunk ezeknek gyógyító hatást, mert tiltják a törvényeink, de sok-sok szép emlékem van róluk.

A kamilla, bodza, gyermekláncfű, édesgyökér, papsajt, körömvirág, akác, dió, cickafark, útifű, homoktövis, kurkuma, medvehagyma, levendula, zsálya, kömény, fokhagyma, kakukkfű, fahéj, ánizs, gyömbér, csicsóka, csipkebogyó, ma is a legismertebbek, de sorolhatnám naphosszig mennyi kiváló természet adta áldás segített kicsi gyermekkoromban kigyógyulni a betegségekből.

A minap olvastam egy cikket a vérehulló fecskefűről, erről jutott eszembe egy saját tapasztalat. Telkünkön úgy nő, mint a dudva ez a csodálatos gyógynövény. Hatéves kis unokám szerencsére nagyon érdeklődik a természet iránt. Mindig kérdezgeti tőlem, ha lát egy növényt, hogy ez mire jó mama? Szívesen osztom meg vele tapasztalataimat. A cikk kapcsán jutott eszembe egy történet.

Jó néhány évvel ezelőtt félperzsa cicánk a lenyelt szőrtől olyan bélelzáródást kapott, hogy az állatorvos lemondott róla. Azt mondta, sajnos nem tud segíteni rajta, menthetetlen.

Megműtheti, de nem fogja kibírni, olyan károsodás érte a máját és más szerveit. Hazahoztam a kórházból, hogy itthon búcsúzhassunk el tőle.

Nem tudtam belenyugodni, hogy elveszíthetjük, (kb. 10 éves lehetett) ezért böngészni kezdtem az interneten, hogy milyen alternatív módon segíthetek rajta. Akkor találtam a vérehulló fecskefűre. Úgy gondoltam, hogy ártani már nem tudok (és nem is akarok) szegénynek, kipróbálom. Egy sereg más gyógynövénnyel együtt nő a telkünkön.

Gyümölcscentrifugával kipréseltem a növény nedvét, és (mivel a cica önállóan nem evett) naponta többször a szájába fecskendeztem injekciós fecskendővel a gyógynövényt.

Néhány nap múlva látható volt, hogy kezd életre kelni kis kedvencünk. Még jó néhány évet töltöttünk együtt ezután. Megöregedett, és egyszer csak örökre elaludt.

vérehullófecskefű

A jócselekedet mindenkit boldoggá tesz. Megosztásodat köszönjük!

Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

*